Қымыз бен жылқы еті коронавируспен күресте адам иммунитетіне жақсы әсер етеді – Шарманов
Ұлттық арна Медицина қызметкерлері күніне арналған «Абзал жандар» телемарафонында Қазақстан арнасының тілшілері бас қаламыздан және барлық аймақтардан тікелей байланысқа шығып дәрігерлерге алғыс айтып, көрермендердің ықыласын эфирден жеткізді, деп хабарлайды Аzattyq ruhy.
Иммунитетті көтеру, ұзақ өмір сүрудің қыр-сырымен Қазақ тағамтану академиясының президенті Төрегелді Шарманұлы бөлісті
«Айран, қымыз және жылқы еті коронавируспен күресте адам иммунитетіне жақсы әсер етеді. Бәрінің қолы жете бермейді дейтін шығарсыздар, дегенмен реті келсе жылқы еті – белок адам ағзасына ерекше жақсы әсер ететін тағам. Тағам мәселесіне бірден-бір көңіл аудару керек. Екіншіден тепе-теңдік жағдайда қимыл — қозғалыс, жаяу жүру. Тамақты тойып алып жатуға болмайды», — деді ол.