Ауызашар мен сәресіне қажетті әрі пайдалы тағамдар
– су (көп мөлшерде);
– ыстық және салқын сорпалар (бидай, жүгері көже, рассольник, кукси т.б.);
– айран, сүт, ірімшік;
– күн сайын түрлі көкөністерден жасалған жеңіл салаттар;
– ботқалар;
– нан, макарон өнімдері;
– қайнатылған, буға піскен ет;
– құрма, өрік, мейіз, жаңғақ, миндаль т.б.
– бал;
– жеміс-жидектер.
Ал қандай тағамдарды мәзірімізден мүлде алып тастауымыз керек?
– кофе, қою қара шай;
– қуырылған, майлы тағамдар;
– ащы, қою тағамдар;
– тәттілер;
– газдалған сусындар;
– жартылайфабрикатталған шала өнімдер (дайын түшпара, манты, сорпалар, лағмандар, «бигбон», «роллтон» т.б.).