Құрма жесең, мүлде ауырмайсың!

Дәстүрлі медицина күніне 5 құрма жеуге кеңес береді.Егер құрма жеуді әдетке айналдырсаңыз, мына жағдайлардың алдын аласыз:

Құрмамында калий мөлшері көп. Ол жүректің қалыпты жұмыс істеуіне пайдалы. Бұл өз кезегінде жүрек аурулары мен талмасының алдын алады.⠀

Бауырды токсиндерден тазалауға көмектеседі. Сондай-ақ цирроздың пайда болу қатерін төмендетеді. Бауыр фиброзы белгілерін жеңілдетеді. Аш қарынға жесе, ішектегі, бауырдағы құрттарды өлтіреді.⠀

Құрма көз жанарының көруін жақсартады. Сәбіздегідей оның құрамында А дәруменінің мөлшері көп.⠀

Асқазан жұмысы бұзылған кезде ас қорытуға таптырмас өнім. Оны асқазан-ішек жолының аурулары, тіпті асқазан жарасының профилактикасы үшін де пайдаланады.⠀

Шаш сынғыш болса, тері құрғаса, әжім ерте пайда болса, құрма жеу керек. Құрмада йодтың мөлшері көп.⠀

Құрманы сүт араластырып, қалампыр қосып ішсе, өкпенің қабынуы сияқты тыныс жолдарына шипа.⠀

Құрманың құрамында танин көп болғандықтан дене жарақаттарын тез жазады.⠀

Адамды арықтатады, егер күрішпен бірге пісіріп жесе, семіртеді.⠀

Құрамында А, Е, Б дәрумендері бай. Алмадағы темірдің екі есесі құрмадан табылады. Қан аз кісілер жеу керек.⠀

Босануды, толғақты жеңілдетеді, ана сүтін молайтады.⠀

Құрамында микробы жоқ жеміс болғандықтан қатерлі ісіктердің алдын алады.⠀

Құрма сүйектерін үгітіп, кофе қылып қайнатып ішсе, жүйке жүйесін тыныштандырады, еркектің күш-қуатын арттырады.⠀

Қан қысымы жоғары кісілерге көмегі зор.⠀

Ағзадағы зиянды бактерияларды жояды.⠀

Бұлшық еттердің жұмысын жақсартады.⠀

Иммундық жүйені жақсартады.⠀

Импотенция (ерлердің жыныстық аурулары) болдырмайды.⠀

Әйелдер ауруларының (омырау безі, етеккірдің тұрақсыздығы) алдын алады.⠀

Құрманың құрамындағы амин қышқылының 23 түрі өзге жемістерде кездеспейді.

 

Asyl Aristanbekтің фейсбук парақшасынан